Projektina minä

Heips!

Tervetuloa seuraamaan elämäntapamuutokseni toteutumista tänne blogiin. Tulen kirjoittamaan postauksia liittyen painonpudotukseen, ruokavalioon, liikuntaan ja muihin elämän laatua parantaviin tekijöihin. Olen siis itse runsaasti ylipainoinen ja kuten esittelyssäni mainitsin, myös ikuinen laihduttaja. Olen aiemminkin päättänyt tekeväni elämäntapamuutoksen, alkanut dieeteille ja lisännyt liikuntaa, mutta ne eivät ole kuitenkaan lopulta muuttaneet pysyvästi elämäntapojani ja olen hitaasti luisunut takaisin epäterveelliseen elämään. Tulen kirjoittamaan blogiin myös mielipiteitä painonhallintaan liittyen, esimerkiksi ihmedieeteistä, mutta myös käsittelemään asioita hieman myös ammattini kautta (valmistun siis pian terveydenhoitajaksi).


Nykytilanne edestä
Paino 112.7kg
Vyötärönympärys 107cm


Aloitetaan vaikka nykytilanteestani. Olen 180cm pitkä ja painan n. 112kg. Muutama viikko sitten vaaka näytti vielä lukemaa 114kg, mutta pikkuhiljaa nesteet ovat lähteneet liikkeelle ja suurin turvotus herkkuruuista poistunut. Heikkoutenani on pikaruoka: pizza, hampurilaiset, ranskalaiset ym., ja yleensäkin ulkona syöminen. Lisäksi olen heikkona leivonnaisiin, irtokarkkeihin ja suklaaseen. Normaali ruokavalioni on ollut hiilihydraattipainotteinen ja vihanneksia on tullut syötyä todella vähän. Liikunta on rajoittunut lähinnä perushyötyliikuntaan ja satunnaisesti lenkkeilyyn. Sohva on ollut linnani jo pidemmän aikaa ja lyhyetkin matkat on tullut kuljettua autolla.


Nykytilanne sivulta



Muutaman vuosi sitten, vuonna 2015, kun painoin myös 114kg, aloitin uudenvuoden lupauksesta elämäntaparemontin, jolla sain pudotettua painosta 15kg. Vaatekokoni tippui koosta 48-50 kokoon 44-46. Koin olevani kauniimpi, itsevarmempi ja sain paljon kehuja ulkonäöstäni. Herkkujen syöminen kuitenkin palasi kuitenkin hiljalleen arkirutiiniin ja vuoden 2017 alussa olin lihonut jo takaisin kaikki pudottamani kilot. Syitä repsahdukseen ja epäterveelliseen ruokavalioon voin pohtia lisää myöhemmissä postauksissa, mutta lyhyesti sanottuna koen, että minulla on vääristynyt käsitys ruuasta, itsensä palkitsemisesta ja kaiken kukkuraksi olen stressannut hyvin paljon, joka on vienyt niin paljon energiaa, että en ole enää keskittynyt itseeni ja hyvinvointiini, vaan lohduttanut itseäni ruualla.


4.4.2015 WhatsAppissa lähetetty kuva ryhmäkeskusteluun shoppailureissun jäljiltä, housukoko muuttunut hieman..


Nyt haluaisin taas takaisin kauniin, itsevarman itseni. En ainakaan jäisi kaipaamaan sitä, että purskahdan itkuun, kun lempivaatteeni ei mahdukaan enää päälleni tai haluan viime hetkellä perua osallistumiseni juhliin, kun en pidä peilikuvastani. Tämä vuosi on muutenkin elämässäni suurten muutosten aikaa, kun siirryn opiskelusta työelämään, joten miksei se olisi myös suuren elämäntapamuutoksen aikaa.

Lähde mukaan seuraamaan projektiani! Ja mikäli painiskelet saman asian parissa tai sinulla on jotakin hyviä tarinoita, vinkkejä ym. jaettavana, niin kommentoi rohkeasti alas. Olisi mahtavaa tietää, että joku muukin on muutosten edessä. ☺☺

Kommentit

  1. Tsemppiä hirveästi elämäntapa remonttiin! Itselläkin viime vuonna pudotin 15kiloa ja muutin elämän tyylin kohti parempaa ja terveempää minää! Jos kiinnostaa siitä löytyy postaus minun blogista :)

    aveclotta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä! Kävin katsomassa sun blogin, vaikuttaa mielenkiintoselta kun ollaan vieläpä samalla alalla :) liityin lukijaksi!

      Poista
  2. Mulla on myös tällä hetkellä sen verran elämäntaparemontti että haluan oikeasti saada terveellisen ruuan ja aktiivisen liikkumisen osaksi jokapäivästä elämää! Onnea sulle projektiin, jään seurailemaan ehdottomasti (:

    http://thatsentirelyoriginal.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onnea sun projektiin kanssa! Jään seurailemaan myös sun blogia, se näyttää tosi kivalta ja kiinnostavalta! :)

      Poista
  3. Pakko sanoa, että oot ihan mielettömän rohkea! Itsekin oon ennen ollut jojo-laihduttaja, nyt en enää edes yritä laihduttaa. Liikunta on onneksi tullut osaksi arkea! Jään ehdottomasti seurailemaan ja tsemppailemaan! :-) Ja aivan ihana ulkoasu sun blogilla!
    http://sannialina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kuulla! Itelläkin olis tavoitteena saada liikunnasta rutiini ja syödä terveellisesti ja tajuta jättää herkuttelut erityishetkiin. Katotaan miten projekti etenee :)

      Sunkin blogi vaikuttaa tosi kivalta, liityin lukijaksi :)

      Poista
  4. Täällä kanssa yksi elämäntapamuutosta kasaileva, ja pikkuhiljaa sitä eteenpäinkin on menty, onneksi! Painoa täällä vieläkin on liikoja, mutta vaa'an luvut ja sentit on niin pieni osa tätä muutosta.

    Käy toki kurkkimassa mun blogista hyvinvointi ja elämäntapamuutos-juttuja jos kiinnostaa :)

    http://more-than-we.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihan mahtavaa! Kiva kun laitoit kommenttia, alan ihan vinkkien ja vertaistuenkin vuoksi seurailemaan sunkin edistymistä! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ytimessä

Tomaattiomeletti