Tomaattiomeletti

Tere!

Ollessani 16-vuotias, sain mahdollisuuden lähteä kuukaudeksi nuorisovaihtoon Viroon. Minulla oli isäntäperhe, jossa perheen äiti valmisti usein aamupalaksi tomaattimunakasta. Matkani jälkeen olin unohtanut tämän herkun olemassa olon vuosiksi, kunnes jälleen aloin miettimään terveellisiä ja kevyitä erilaisia aamu-, väli- ja iltapaloja. Tällaista ruokaa syön usein juurikin aamupalaksi hitaina viikonloppuaamuina tai lounaaksi.





Tomaattiomeletti (2 annosta)

4 kananmunaa
0.5dl rasvatonta maitoa
3 siivua kalkkunaleikettä
100g miniluumutomaatteja

loraus öljyä
ripaus mustapippuria
tuoretta basilikaa


1. Riko kananmunat kulhoon, lisää niiden sekaan maito ja vatkaa munien rakenne rikki. Puolita tai siivuta tomaatit. Leikkaa kalkkunaleike suikaleiksi.

2. Laita paistinpannu liedelle keskilämmölle. Pannun hieman lämmettyä lisää loraus öljyä (itse käytän tässä Keijun tomaatti-basilika-valkosipulirypsiöljyä). Tämän jälkeen kaada kananmunaseos pannulle ja lisää kalkkunaleike. Älä sekoita.

3. Munakkaan pohjan alkaessa hyytyä, asettele tomaatit pinnalle. Anna paistua miedolla lämmöllä. Pannun päälle voi tässä vaiheessa laittaa kannen, jotta munakas hyytyy nopeammin myös päältä.

4. Pinnan hyydyttyä rouhaise myllystä munakkaan päälle ripaus mustapippuria ja leikkaa päälle tuoretta basilikaa. Nauti!




Kokonaisessa munakkaassa on kaloreita n. 400. Tästä kuitenkin riittää puolikas täyttämään mahan pitkäksi aikaa, joten kaloreita kertyy vain n. 200.

Tämä on superhelppo, nopea ja yksinkertainen resepti, johon lähes aina löytyy ainesosat kotoa. Munakasta pystyy myös helposti tuunaamaan omaan makuun sopivaksi, ja voi esimerkiksi laittaa muutaman kananmunan valkuaisen lisää, mikäli kaipaa vielä enemmän proteiinia. Herkutteluhetkiin munaseokseen voi lisätä lempijuustoa tai vaikka munakkaan päälle mozzarellaa.

Tällaisella ruokavaliolla täällä koitetaan pärjäillä.

Nauttikaa!

Ps. Tänään varmistui valmistumiseni sairaanhoitajaksi/terveydenhoitajaksi huhtikuussa. Fiilis on mahtava! Teen varmaan opiskelusta ym. piakkoin jonkinlaista postausta.

Tsau!

Kommentit

  1. Näyttääpä herkulliselta! Mäkin valmistun huhtikuussa lähihoitajaksi :) Paljon onnea jo etukäteen valmistumisen johdosta! :)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset ja suuret onnittelut siis sinnekkin tulevan valmistumisen johdosta! On se kuitenkin yhden ajanjakson loppu ja seuraavan alku :)

      Liityin lukijaksi sun blogiin, vaikuttaa kivalta ja rennolta!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ytimessä

Projektina minä